In mei 1999 start Project Research Gent nv met vier gedreven werknemers, onder leiding van Toon Van Elst. Dit jonge consultingbedrijf was de verderzetting van dienstverlening aan industrie die plaatsgreep binnen de vzw Alitech. De vzw Alitech was tot begin 1999 actief binnen de Faculteit Landbouwwetenschappen aan de Universiteit Gent. Project Research Gent (of kortweg PRG) focuste zich hoofdzakelijk op dienstverlening rond geurproblematiek, en lag samen met het toenmalige Project Research Amsterdam en Project Research Environmental Consulting in UK aan de basis van de latere Odournet-groep. Voor de uitvoering van de chemische analyses werd de eerste jaren nog nauw samengewerkt met het ENVOC labo aan de Universiteit Gent.

Om de herkenbaarheid met de andere bedrijven uit de Odournet-groep hoog te houden, werd de naam Project Research Gent nv in mei 2005 gewijzigd naar PRG Odournet nv.

Wegens de continue groei van het bedrijf, werden de kantoren al snel verhuisd naar een modern kantoorgebouw aan de Brugsesteenweg te Mariakerke (november 2001). De activiteiten groeiden verder. Samen met DLV Belgium werd in maart 2007 de dochteronderneming farMER bvba opgericht. Dit bedrijf focuste zich in het begin hoofdzakelijk op de markt van milieu-effectrapporten en decretale milieu-audits voor intensieve veeteeltbedrijven. In 2012 veranderde de naam van farMer in eco-scan (zie www.eco-scan.be)

In 2008 werd een industrieel pand aangekocht, gelegen langs de industriezone aan de R4 te Wondelgem. Hier werd een eigen state-of-the-art labo ingericht en werd in april 2009 gestart met het uitvoeren van GC-MS en GC-sniffing analyses met een zeer lage detectielimiet.

In mei 2011 werd een full management buy-out doorgevoerd en werden de aandelen van de Odournet-groep terug ingekocht door de Vlaamse aandeelhouders. Het bedrijf gaat verder onder de naam OLFASCAN nv en vaart een eigen koers. OLFASCAN behoudt weliswaar zijn wederzijdse en goede samenwerking met de Odournet-groep.